4 Posturi Yoga Pentru Combaterea Stresului la Copii

5 Posturi Yoga Practicata Pe Scaun
4 decembrie 2016
9 Motive sa alegi yoga pentru copilul tau
27 ianuarie 2017

4 Posturi Yoga Pentru Combaterea Stresului la Copii

Atunci cand copiii sunt stresati apar anumite schimbari in comportament, ce le afecteaza atat performantele la scoala, cat si abilitatile lor de a comunica si de a socializa fie la scoala, fie in familie.
Yoga ajuta copilul sa se concentreze asupra prezentului si trairilor sale si sa exprimenteze miscarile prin joaca fara a-si face griji ca ar putea face ceva gresit.
Niciodata nu este prea tarziu sau prea devreme pentru un copil sa practice yoga!
Yoga este un mod distractiv pentru copii sa isi dezvolte abilitati importante intr-un mediu distractiv, non-competitiv. Aceasta abordare creste increderea in sine, vointa dar si acceptarea a celor din jur si implicit a sa.

4 Posturi Yoga Pentru Combaterea Stresului la Copii

Postura Copacului
Postura se face in picioare, cu trupul cat mai drept.
Palmele se impreuneaza ca si cum ati rosti o rugaciune si apoi le ridicati deasupra capului.
Toata greutatea corpului se afla pe piciorul drept, apoi se ridica si indoaie genunchiul stang. Punem talpa piciorului pe coapsa/gamba piciorului drept. Stam 5 respiratii lente, apoi se repeta si pe celalalt picior.

Aceasta postura il ajuta pe copil sa isi constientizeze propriului corp, imbunatatind postura si relaxand mintea.

Postura Luptatorului 2
Si aceasta se practica in picioare. Picioarele sunt departate, indoim piciorul drept pana cand formeaza un unghi, de aproximativ 90 de grade. Laba piciorului drept este orientata inspre exterior.

Mainile sunt ridicate si paralele cu solul, la nivelul umerilor, iar palmele indreptate in jos. Stam 5 respiratii lente, apoi se repeta si pe celalalt picior.

Este o postura energica, facand corpul mai puternic si rezistent.  O putem practica intr-un mod amuzant, reusind sa ne „transformam” in luptatori care au sabii si palose.

Postura Cainelui cu Capul in Jos
Formeaza cu corpul un V mare, cu bazinul ridicat si varfurile infipte in sol, bratele asezate pe sol. Capul este aplecat si preseaza in palme pentru a indrepta coloana vertebrala. Buricul este tras catre coloana vertebrala si talpile sunt cat mai apropiate de sol.

Este o postura care fortifiaza si alungeste coloana vertebrala, elimina tensiunile din zona gatului si a spatelui. Ramanem 5 respiratii lente in acesta asana.
Si aici putem sa ne folosim imaginatia si sa ne „transformam” intr-un caine haios care isi misca codita.

Postura Copilului ( Soarecelui)
Stam pe salteluta cu fata spre sol si greutatea corpului se afla pe palme si genunchi. Apoi se departeaza genunchii si asezati gambele pe sol, astfel incat degetele de la picioare sa nu fie asezate sub corp.

Soldurile se indoaie si bazinul se ridica spre spre tavan. Din aceasta pozitie fesele se coboara spre sol coloana vertebrala se extinde. Fruntea o punem pe pe sol si gatul este alungit. Mainile raman pe langa corp, tinand palmele orientate spre tavan si cu pieptul este cat mai aproape de sol.

Este o postura benefica pentru intinderea spatelui , calmeaza si relaxeaza.Ca si in posturile anterioare, s
i aici putem sa ne folosim imaginatia si sa ne „transformam” intr-un soricel.
La cursurile de #yogacumichelle copiii isi dezvolta abilitati importante intr-un mediu distractiv, non-competitiv.
Atmosfera este destinsa si ii incurajeaza copii sa se distreze in timp ce li se dezvolta capaciatea de coordonare, flexibilitate si echilibru, dar si o mai buna constientizare a corpului.
Vino si tu impreuna cu copilul si vei observa diferenta!

Namaste!

#yogacumichelle

MikaZen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
YouTube
Instagram