ZEN Yoga family ~Învățam să fim din nou copii
31 mai 2017
Yoga Family in vacanța de vară
16 august 2017

Yoga vederii pentru întreaga familie

„Bunătatea din mine salută bunătatea din tine!”

 Bine te-am regăsit, sunt Michelle și doresc să te ajut să-ți recâștigi starea de bine și sănătatea !
 Astăzi am ales un subiect la fel de interesant despre Yoga vederii pentru copiii de toate varstale.
 Cu toți știm cât de mult ne afectează ochii statul în față calculatorului, televizorului sau telefonului/tableta, iar copiii resimt și eu acest lucru. Ochii în timp devin din ce în ce mai iritați. Privirea se incețoșează, ochii se înroșesc și ne ustură. Că și cum nu ar fi de ajuns, începe să ne doară capul și ceafa.
 O metodă simplă și eficientă este yoga care ne ajută să avem un corp și o minte sănătoasă. 
 DAAA Yoga este și utilă și în protejarea sănătății ochilor. Sunt exerciții yoga care te ajută : să-ți relaxezi și tonifici mușchii din jurul ochilor, să-ți dezvolți concentrarea vizuală și să-ți calmeze și lubrifieze ochii obosiți.
 Mai jos ai 3 exerciții ce le poți practica împreună cu copilul sau cu întreaga familie !

Yoga vederii pentru întreaga familie

 De reținut că acestea se practică stând într-o poziție confortabilă și cu capul nemișcat, doar ochii sunt cei care se mișcă ! Ochelarii sau lentile de contact se pun deoparte.
La finalul fiecărui exercițiu este bine să ținem ochii închiși pentru a ne relaxă, observând ce schimbări se produc. Mișcările se fac încet și conștient, fără să forțăm sau să grăbim. 
 Înainte de a începe, împreună cu copilul ține câteva secunde ochii închiși și adu recunoștință ochilor, pentru vederea ce o avem. Cu acesta ocazie copilul învață de ce este important să mulțumim ochilor și importantă acestora în viață lor.
  1.  ”Ceasul magic”  Imaginează-ți că ochii sunt tăi sunt acele de ceasornic ce se rotesc în dreaptă, apoi în stânga. Repetal de 5 de ori în fiecare sens.

  2.  „Ochii sunt strânși inchisi”. Închide ochii foarte strâns, timp de 5 secunde, după care îi deschizi și relaxă-i complet.

  3. ”Punctele Cardinale”(Sus-Jos/Stanga-Dreapta) Cu ochii larg deschiși privieste de 5 ori de sus în jos și de jos în sus. Apoi ,de la stânga la dreaptă mută privirea și de la dreaptă stânga, de 5 ori.

 

Prin ceea ce faci zi de zi cu copilul tău, are un impact direct şi concret în viaţa lui. Niciodată nu este prea târziu pentru a schimba ceva şi a face lucrurile diferit.
Sa-ti fie de folos!
Te aştept cu drag la cursurile mele
Namaste
#yogacumichelle
MikaZen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
YouTube
Instagram